Tolueenvrije spuitlijm van Pond Technics om rubberfolie te verlijmen

Tolueenvrije spuitlijm van Pond Technics om rubberfolie te verlijmen

Bij de waterdichting van vijvers wordt de folie niet altijd verlijmd tegen de wanden… maar bij de aanleg van zwemvijvers wordt dit stilaan toch meer regel dan uitzondering. Het zorgt immers voor een strakke vijverafwerking die ook strak zal blijven op lange termijn. Eens verlijmd ontstaan er immers geen vouwen meer in de folie, ook niet wanneer men de zwemvijver om de een of andere reden zou laten leeglopen en weer vollopen.

Ook de ondervliezen – zoals Comfort Pond Protection – worden tegenwoordig vaak eerst verlijmd alvorens de vijverfolie erover geplaatst wordt.

Deze nieuwe lijmen zijn hoogwaardige SBR lijmen. Ze werden speciaal ontwikkeld voor een vlugge en eenvoudige verlijming van EPDM membraan en/of vlies op beton, hout, metaal of andere ondergronden.

Ze zijn tolueenvrij, wat betekent dat ze beter zijn voor het milieu en voor de gezondheid. Ze zijn wat groen van kleur, zodat ze tijdens het spuiten beter te zien zijn op lichte ondergronden.

Wanneer men een kleine hoeveelheid nodig heeft – bijvoorbeeld om de folie bovenaan de muur te verlijmen, daar waar de dekstenen zullen geplaatst worden, kan de 750 ml spuitbus volstaan.

Voor grotere oppervlaktes is er het nieuwe drukvat met 22 liter contactlijm. Hierop sluit men een slang aan met lijmpistool. Veel handiger en mobieler dan een compressor met drukvat want daarvoor heeft men stroom nodig en lange leidingen.